Joel Sanders Architect

Bedford Residence

For this renovation of a 1950’s house in the town of Bedford, JSA collaborated with Balmori Associates to create a scheme that weaves interior and exterior together by juxtaposing materials, surfaces, and planting. Inside the house’s cedar-clad shell, a folding white liner links the multi-leveled spaces. The surface visually extends outdoors along a paved walk, finally folding itself up into the dramatic structure of the poolhouse.

Linking architecture to landscape, a stacked bluestone wall brackets the Pool House, disappearing into the hill on one end while slowly folding itself into the pool on the other end. A pattern of vegetation sweeps across the property, linking front yard to back in one continuous gesture.

Location Bedford Corners, NY
Size 3,000 SF
Year 2012
Landscape Architect Balmori Associates
Photos Iwan Baan